Співробітники СБУ і міліції затримали чоловіка, з вини якого на Кіровоградщині стався вибух у вагоні приміського пасажирського електропотяга. Встановлено також особу його помічника.
Надзвичайна подія сталася на території Новоукраїнського району на 246 км перегону Шостаківка—Плетений Ташлик, в електропотязі, що рухався сполученням Знам’янка—Колосівка.
На місці події було проведено перевірку слідчо-оперативними групами лінійних органів внутрішніх справ на Одеській залізниці, працівниками обласної прокуратури та головного управління МНС в області.
Встановлено, що 22-річний мешканець обласного центру перевозив саморобний вибуховий пристрій (який власноруч і виготовив) на верхній полиці для речей, щоб в одному з віддалених місць району перевірити його, повідомила прес-служба прокуратури області. Під час руху електропоїзда пристрій спрацював. Горе-піротехнік та ще чотири пасажири отримали осколочні поранення. Постраждалих госпіталізували.
За фактом вибуху щодо «винахідника» порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження з вибуховими речовинами) Кримінального Кодексу України.