Вінницьке державне казенне підприємство з виробництва стрілецької зброї МВС України завод «Форт» припинило співпрацю із замовниками з Російської Федерації. Про це керівництво підприємства повідомило заступнику міністра внутрішніх справ Миколі Величковичу, який нещодавно побував на заводі.
— Припинення співпраці з Росією — це значні фінансові втрати для підприємства, але ми не можемо оснащувати зброєю країну, що веде проти нас неоголошену війну, — зазначив один з керівників заводу «Форт». За його словами, компенсувати втрати планують за рахунок партнерів з інших країн. Зокрема, зацікавленість у співпраці виявила одна з держав — учасниць НАТО.
Одна з останніх розробок фахівців підприємства — удосконалена система прицілу до автомата Калашникова. Нею обладнано зброю, яку отримав загін добровольців МВС «Вінниця», його бійці невдовзі вирушать у зону АТО. Нагадаємо, у травні Мінфіну доручено надати підприємству державні гарантії на отримання кредиту на сто мільйонів гривень, які завод витратить на збільшення обсягів виробництва і модернізацію продукції.
Вінницька область.