Забезпечити бійців батальйону територіальної оборони Вінницької області бронежилетами власного виробництва — таке зобов’язання взяла на себе місцева влада.
— Ще 19 травня з обласного бюджету на наш рахунок переказали майже два мільйони гривень, — повідомив військовий комісар Вінницької області Геннадій Долгашов. — Значну частину цієї суми витратять на придбання бронежилетів. Однак підприємство, що виготовляє їх у нашій державі, переповнене замовленнями. Там велика черга. Тому керівництво області взялося розв’язати проблему власними силами.
Голова Вінницької 
облдержадміністрації Анатолій Олійник домовився з промисловим підприємством сусідньої Житомирської області про закупівлю металевих пластин для бронежилетів. Щоб пересвідчитися у їхній надійності, пробну партію незвичного товару перевірили на Вінницькому заводі з виробництва зброї «Форт».
— Перевіряли надзвичайно прискіпливо, — розповів обласний військовий комісар. — Спочатку «відстріляли» з двадцяти метрів. Метал витримав. Потім відстань скоротили до десяти метрів. І в цьому випадку броня не підвела.
Де саме виготовлятимуть бронежилети, поки що не уточнюється. У батальйоні наразі понад чотириста бійців. Дехто з них купив засоби захисту за власні кошти, частину придбали спонсори. Загалом у батальйоні є понад 70 бронежилетів. Решту планують виготовити протягом двох-трьох тижнів.
Геннадій Долгашов побував у місці дислокації підрозділу в зоні АТО. За його словами, іншими засобами захисту бійці забезпечені повністю. З передової просили передати велику подяку землякам за продукти харчування.
Майже двісті тисяч гривень для виготовлення бронежилетів зібрали народні депутати України від Вінниччини. Про це повідомив парламентарій Олександр Домбровський. За його словами, ще 48 тисяч гривень народні обранці передали для іншого підрозділу добровольців — міліцейського батальйону «Вінниця». Їх витратять на придбання постільної білизни. 130 тисяч гривень переказало на потреби земляків ТОВ «Еталон-Агро».
Вінницька область.
А тим Часом
Прокуратура Вінницької області внесла подання голові облдержадміністрації з вимогою усунути порушення, виявлені при виділенні з бюджету коштів на придбання бронежилетів. Як повідомляє її прес-служба, посадові особи департаменту фінансів Вінницької ОДА під час підготовки документів допустили порушення обов’язкової бюджетної класифікації. Внаслідок цього майже два мільйони гривень наразі не можуть бути спрямовані на потреби батальйону територіальної оборони.