Днями Тимофій Ведерник і його рок-гурт «Артіш» (із санскриту Ар — земля, Тиш — спокій) презентували в столиці одразу три нові альбоми. Вдячні слухачі познайомилися з «Чорним котом», «Студентом БЖ» і «Палатою №6». Звучали блюзові, рок-н-рольні, хард-рокові, ліричні композиції. Також Ведерник порадував своїх гостей, серед яких поети, письменники, композитори, українськими народними піснями в сучасній обробці.
Вітер стукнув у віконце,
Гостем проситися зима.
Бачу в небі, наче сонце —
Помаранчева хурма!
Уперше читачі «Голосу України» познайомилися з цим перспективним автором і виконавцем одинадцять місяців тому, 20 липня минулого року. Цей час Тимофій марно не гаяв. Крім численних виступів на творчих вечорах і поетичних капусниках, Ведерник заспівав перед тисячною аудиторією на Оболонській набережній під час водного шоу й відкрив сайт свого рок-гурту (http://artіsh.ucoz. ua/).
І, звичайно ж, «Артіш» брав найактивнішу участь у житті Євромайдану. З перших днів Тимофій і його команда виступали перед стомленими й замерзлими людьми, і на головній сцені, і в наметах або просто неба. Хлопці допомагали будувати барикади, приносили продукти, і головне — старалися не дати запанувати зневірі навіть у найважчі дні. Тепер «Артіш» намагається знайти можливість дістатися в зону АТО й виступити з концертом на підтримку українських військових.
Також гурт готується до зйомок кліпу й поїздки на етнофестиваль «Казкове місто» в Одеську область.
Молодий музикант щиро радий змінам, які відбулися на рідній землі. І тепер найзаповітніше його бажання — щоб Україна спокійно й без потрясінь ішла своїм вистражданим шляхом, политим кров’ю героїв. Побажаємо Їй удачі. А також одному з найкращих її синів — лідеру рок-гурту з такою знаковою зараз назвою.
Фото автора.