Хтось укотре вирішив заробити на ситуації в державі 
На Дніпропетровщині в магазинах зникла сіль. Як стверджують у дирекції мереж «Варус», «Сільпо» і «АТБ», триденну норму покупці розібрали за годину. Ажіотаж почався після появи в ЗМІ повідомлення про нібито вибух на заводі в Артемівську.
В управлінні торгівлі облдержадміністрації «Голосу України» підтвердили, що солі в магазинах справді немає. Але вже через кілька днів її буде вдосталь.
— Сіль не закінчилася, вона є. Це просто ажіотаж, — розповіла начальник управління Маргарита Зотова. — У нас є другий завод — у Полтавській області. Торговельні мережі вже замовили великі партії, які надійдуть найближчим часом. Через кілька днів сіль лежатиме на полицях, і її ніхто не братиме. Раджу всім жителям не панікувати, а просто зачекати.
Чиновник упевнена, що хтось укотре вирішив заробити на ситуації в країні, зробивши простих громадян заручниками свого бізнесу.
Дніпропетровська область.
Коментар
Без паніки: ніхто нас не підривав, продукції вистачить усім!
Наша газета зв’язалася телефоном з фахівцями державного підприємства «Артемсіль». Там запевнили, що ніхто потужності не підривав.
«Жодних бойових дій тут не було. І працюємо навіть не у звичайному, а в посиленому режимі. Соляні шахти перевели на три зміни — щоб виконати всі замовлення. Заявки дають, гроші перераховують — і ми одразу відвантажуємо. Проблеми є хіба що з подачею вагонів — залізниця не завжди виконує свої зобов’язання. Але люди — знаєте, що таке паніка, ажіотаж? — змітають з полиць усе, передусім — сірники і сіль. Тому й виникла така ситуація», — повідомили на підприємстві.
Щодо інформації про полтавський завод з виробництва солі, то тут нас засмутили, що про такий ніколи не чули: «Підприємці з усіх регіонів, у тому числі й з Полтави, можуть брати у нас сіль навалом, фасувати її та реалізувати далі. Але добуває кам’яну сіль лише «Артемсіль». 
P.S. Чутки щодо нібито припинення видобутку й відвантаження продукції ДП «Артемсіль» уже спростувало на своєму офіційному сайті.