Наприкінці нинішнього року можна очікувати поновлення будівництва дніпропетровського метрополітену. Залишилося визначити підрядника у спільному з європейськими банками проекті.
Нині завершено перший етап дворівневих торгів. Визначено вісім компаній з різних країн, яким уже в червні нададуть технічну документацію для проведення другого етапу. Переможця визначать у вересні — він і отримає гроші від Європейського банку регіонального розвитку та Європейського інвестиційного банку.
— З держбюджету вже виділено 664 мільйони гривень під отримання кредиту, — заявила заступник директора департаменту ЖКГ і будівництва облдержадміністрації Тетяна Павлюк. — Це гарантія того, що Україна готова отримати гроші від європейських банків.
Водночас комунальне підприємство «Дніпропетровський метрополітен» звільнено від зобов’язань з відшкодування витрат держбюджету, які виникли у зв’язку з одержанням кредиту для реалізації згаданого проекту. Таке рішення 17 червня ухвалила Верховна Рада України, проголосувавши за внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік».
Перша черга метрополітену включає три пускові комплекси вартістю понад п’ять мільярдів гривень. Кошти євробанків буде спрямовано на завершення будівництва другого пускового комплексу. Це три станції й чотири кілометри лінії.
Для підтримання безпеки на вже пройдених гірських виробках метрополітену вирішено виділити з міського бюджету десятимільйонну субвенцію. За ці гроші вдалося погасити заборгованість із зарплати, інших статей видатків, а також заплатити за спожиту електроенергію.
Дніпропетровська область.
 
На знімку: у тунелях дніпропетровського метрополітену, який будується.

Фото з сайту metro.dp.ua.