Як повідомили «Голосу України» в ОДА, з початку року в регіоні вже відкрито шість нових груп. Робиться все необхідне, щоб діти, які приїжджають на Дніпропетровщину зі східних областей, могли ходити до дитсадків, а їхні батьки — працювати.

Ще одна нова група відкрилася в дошкільному закладі Дніпропетровська. Відвідувати її в дитсадку «Венчик» зможуть 33 юні городянина: тепер кількість вихованців тут перевищила сто дітей.

 Сьогодні тут діють уже три садові групи та одна ясельна. Працюють гуртки, проводяться заняття з хореографії та шахів. А незабаром почнеться вивчення англійської мови.

Тим часом

Санаторії стануть і домом, і школою

Понад 2,5 тисячі дітей з Донбасу готова прийняти Дніпропетровщина. Днями з обстрілюваної Авдіївки сюди їх евакуювали 39 у супроводі трьох дорослих. Розмістили в одному з дитячих санаторіїв. Тут уже забезпечили дітей харчуванням і налагодили навчальний процес, розповіли «Голосу України» в ОДА.

 

— У нас навчаються діти з першого по сьомий клас. До того ж вчителі володіють програмами шкіл і з українською, і з російською мовами викладання, — зазначила завідувачка педчастини санаторію Марина Маслова. — Старших водитимемо до школи, розташованої поруч.

 

Фото прес-служби ОДА.