Для підприємців із різних областей України, які бажають відкрити справу в Дніпропетровській області, місцева влада пообіцяла режим найбільшого сприяння. Передусім це стосується жителів Донецької та Луганської областей. У найближчі дні набуває чинності відповідне розпорядження голови ОДА Ігоря Коломойського.
— Для Дніпропетровщини достатньо вигідно, коли люди з коштами, соціально активні і проукраїнськи налаштовані намагаються вкласти гроші в економіку регіону, — заявив заступник голови ОДА Борис Філатов. — І нам однаково, скільки у людини грошей: сто тисяч чи п’ятдесят мільйонів гривень. Ми раді всім і хочемо створити максимально лояльні та комфортні умови ведення бізнесу.
Влада рекомендувала управлінню юстиції скоротити терміни державної реєстрації для юридичних і фізичних осіб, а територіальним органам виконавчої влади - спростити дозвільні процедури. Відповідна робота вже проведена з податківцями та митниками: тим, хто прибув зі східних областей, протягом року обіцяно мораторій на будь-які перевірки. На кожного підприємця буде заведена анкета, за кожним закріплюється куратор, який допоможе вирішувати адміністративні питання.