Під таким гаслом представники української інтелігенції, вітчизняні кінематографісти днями пікетували посольство РФ у Києві, вимагаючи звільнити затриманого в Криму режисера. До цього петиція на підтримку Олега Сенцова за два дні набрала 19 тисяч підписів з усього світу. У його порятунку беруть участь кінематографісти по усьому світі, публікуючи свої звернення в найбільших міжнародних і ділових виданнях.

11 травня ФСБ Росії в Криму затримала українського кінорежисера і громадського активіста Олега Сенцова зі звинуваченнями в підготовці теракту на півострові. За словами учасників акції, спецслужби Росії не могли пробачити режисерові його громадянської позиції — він активно підтримував Євромайдан.

МЗС України також вимагає від Росії негайного звільнення Сенцова й припинення порушення прав громадян України в окупованому Криму. Під час акції з російського посольства до мітингувальників ніхто так і не вийшов. На момент верстки номера про місцеперебування Олега Сенцова нічого не було відомо. Друзі й колеги припускають, що він досі перебуває на території Криму.

На знімку: під час акції.

 

Фото Олександра СИНИЦІ/УНІАН.