Про ротацію медиків Вінницького Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону, які працюють у польових умовах на сході держави, повідомляє регіональний медіа-центр Міноборони.

— Протягом місяця медичні групи хірургів, анестезіологів, терапевтів та середній медичний персонал надавали допомогу у воєнно-польових умовах військовослужбовцям, потерпілим під час антитерористичної операції, — йдеться у повідомленні медіа-центру. — Тепер їм на зміну відбули нові групи медперсоналу.

На нове місце служби медиків доставили у «повітряному шпиталі» — спеціально обладнаному для медичних потреб літаку Ан-26. Його медичне устаткування дає можливість надавати не тільки першу медичну допомогу, а й навіть виконувати в повітрі хірургічні операції. У ротаційній групі більшість становлять лікарі хірургічних та терапевтичних клінік і відділень. Уперше одну з груп очолила лікар-жінка. У Військово-медичному центрі вона працює начальником офтальмологічного відділення. Має значний досвід роботи. Її колеги кажуть, що в неї був вибір — їхати на передову або залишитися працювати в умовах стаціонару. Вона вибрала перший варіант, бо вважає своїм обов’язком бути там, де необхідно рятувати життя військовослужбовців.

У стаціонарних умовах Військово-медичного центру продовжують лікувати бійців, які отримали поранення під час участі в АТО. Їх до Вінниці доставили на борту вже згаданого «повітряного шпиталю».