У середу під керівництвом Прем’єр-міністра Арсенія Яценюка. у Миколаєві відбулося виїзне засідання Кабінету Міністрів.

Після прибуття на військовий аеродром Миколаєва члени уряду вирушили до облдержадміністрації, а керівник Кабміну затримався на аеродромі, щоб ознайомитися тут з деякими видами озброєння. Потім А. Яценюк оглянув місце вибуху житлового багатоповерхового будинку по вулиці Лазурній, 40, (на знімку) і поклав квіти в пам’ять про загиблих у цій трагедії.

Також Прем’єр-міністр обговорив з головою ОДА Миколою Романчуком і керівником Державної служби із надзвичайних ситуацій Сергієм Бочковським подальшу долю аварійного будинку і його мешканців, доручив з’ясувати, чи є ще в цьому мікрорайоні будинки з такою само ослабленою конструкцією.

На виїзному засіданні уряду, що відбулося за участю керівників Миколаєва та області, А. Яценюк повідомив, що розпорядженням Кабміну буде виділено понад 40 мільйонів гривень для забезпечення житлом людей, що залишилися без даху над головою. Він доручив місцевій владі взяти під особистий контроль забезпечення постраждалих 80 квартирами протягом двох найближчих місяців.

На засіданні Кабінету Міністрів було розглянуто питання про емісію державних облігацій за боргами. Як зазначив Арсеній Яценюк, держава залишилася винна майже 17 мільярдів гривень неповерненого ПДВ.

Миколаїв.

 

Фото з сайту www.kmu.gov.ua