Зміни до Закону «Про податок з доходів фізичних осіб» (щодо уточнення терміну «нерезидент») опрацьовує Комітет з питань фінансів і банківської діяльності.
Автор документа народний депутат України Лев Миримський обгрунтував законодавчу ініціативу тим, що у вищезгаданому законі не враховуються особливості праці фахівців морської професії, які працюють на суднах іноземних судновласників (моряк-«підфлажник») більш як 183 діб.
Мета проекту — відновлення правової підстави і соціальної справедливості в оподаткуванні доходів громадян (котрі перебувають більше 183 діб за межами держави), що були порушені з прийняттям 22 травня 2003 року Закону України «Про податок з доходів фізичних осіб» (набрав чинності 1 січня 2004 р). Народний депутат, як повідомляє Інформаційне управління Верховної Ради, пропонує внести доповнення до чинного закону, яке встановить умови для повного здійснення громадянами права на працю, рівні можливості у виборі професії і роду трудової діяльності, а також дасть можливість вдосконалити законодавство держави та полегшити працевлаштування наших громадян за кордоном.