Львів. Судовий розгляд справи у Скнилівській трагедії добігає кінця, але із проголошенням вироку не завершується історія неймовірних людських страждань. Адже 27 липня 2002 року сталася одна з найбільших техногенних катастроф. Тоді під час авіашоу загинуло 77 осіб, потерпілими визнано 570. А винуватці трагедії раз у раз повторюють: ми — не вбивці. Представник потерпілих Володимир Кравчук заявив під час судових дебатів: «Цього б не сталося, якби кожен на своєму місці робив те, що вимагає закон. Причина трагедії — людський фактор, а не проблема техніки».
Державна комісія визнала головною причиною катастрофи помилку командира екіпажу Володимира Топонаря. Згідно з вироком суду його позбавлено волі на 14 років, члена екіпажу Юрія Єгорова — на 8 років, керівника польотів у пілотажній зоні Юрія Яцюка на 5 років, заступника командувача 
14-го авіакорпусу з бойової підготовки Анатолія Третьякова — на 6 років, начальника служби безпеки польотів 14-го авіакорпусу Анатолія Лукіних на 
4 роки. А в діях шостого обвинуваченого — командира військової частини в селищі Озерному Житомирської області Анатолія Зубецького не знайдено складу злочини. Усі засуджені не визнають своєї вини і найвірогідніше звертатимуться у вищі судові інстанції.
Зокрема Володимир Топонар наполягає на версії втручання в хід польоту неопізнаного літаючого об’єкта і на несправності літака, який несподівано став некерованим. Його дружина і водночас адвокат заявляла в суді, що причиною катастрофи могла бути неналежна якість пального.
А потерпілі в залі суду знову і знову переживають свою втрату. У всіх мокрі від сліз обличчя. Громадська організація «Скнилівська трагедія» звернулася до міської ради з пропозицією перейменувати вулицю Авіаційну — на вулицю Пам’яті.