У дев’ятиповерховому житловому будинку, по вулиці Лазурній, 40 у Миколаєві, де стався вибух, про що вже повідомляв «Голос України», тривають рятувальні роботи. Зростає кількість жертв. Уже відомо про трьох загиблих і п’ятьох постраждалих. Усю ніч не припинялися роботи з порятунку дівчини, яка опинилася у бетонному полоні між шостим і сьомим поверхами під’їзду, що рухнув. Кілька мешканців будинку залишаються зниклими безвісти — з ними поки що не можуть вийти на зв’язок.

Роботи проводять цілодобово. На допомогу місцевим рятувальникам прибули їхні колеги з Києва й Кривого Рогу. Підтяглося і чимало добровольців — простих миколаївців, які відгукнулися на заклики в соціальних мережах.

Головна з версій правоохоронців — один із мешканців будинку вирішив у такий спосіб покінчити з життям. Як повідомив нашому кореспондентові в. о. начальника слідчого управління Миколаївського облУМВС Олександр Савченко, у неділю ввечері 30-річний чоловік посварився із дружиною і через Інтернет розіслав родичам повідомлення про те, що зважився на самогубство і його, мовляв, ніхто не зупинить. Саме у квартирі, що належала цій людині, і зафіксовано епіцентр вибуху. Сусіди свідчать, що відчували сильний запах газу й викликали аварійну бригаду, але було вже пізно...

Утім, міліція обіцяє, що розгляне й інші версії трагедії — не відкидається і варіант теракту, однак, він малоймовірний. В. о. міського голови Миколаєва Юрій Гранатуров заявив: «Версія про терористичний акт на 90, а то й на 100 відсотків не відповідає дійсності. Вірогідно, це був вибух побутового газу».

Мешканцям аварійного під’їзду надано тимчасове житло. За уточненим даними, потужний вибух зруйнував 18 квартир. Постраждалий будинок розташований у великому спальному мікрорайоні Намив — в одному з найкрасивіших місць Миколаєва, на мальовничому березі річки.

Миколаїв.

Фото Миколи ЛАЗАРЕНКА.