Сьогодні село Боневичі Старосамбірського району на Львівщині проводжає в останню путь 37-річну Віру Петрик — сержанта, санітарного інструктора, першу жінку-миротворця, яка загинула в Іраку.

Друзі-односельчани, розглядаючи знімок красуні у військовому однострої, кажуть, що вона з юних літ мала бойовий дух і твердий характер. Була у сім’ї наймолодшою з трьох сестер. Випускниця Самбірського середнього спеціального медучилища з 1994 року пов’язала своє життя зі Збройними силами України. Спочатку потрапила у Хирівську десантну бригаду, потім переїхала разом із чоловіком до Житомира. На її рахунку — тридцять стрибків з парашутом.

Подружнє життя не склалося, і, як зазвичай буває, найважча ноша випала їй, матері. Саме турбота про майбутнє своїх дітей спонукала зробити непростий вибір — стати миротворцем в Іраку. Адже не надто надійний соціальний захист військовослужбовців на батьківщині.

Тепер про 16-річного Віталія і 13-річну Христю подбає держава. Дітям обіцяють помешкання у Львові, родині — 105 тисяч у. о.

Віру Петрик ховають із військовими почестями. Зазвичай вона приїжджала у рідне село до батьків двічі на рік — на Різдво і Великдень. Якою ж гіркою була цьогорічна кутя...

Львівська область.