До 1120-річчя Житомира місцева фірма «Кох» приготувала величезний торт вагою 500 кілограмів. Його вивезли на центральний майдан, щоб пригостити всіх бажаючих, коли завершувався «Бал молодят». І це вже давня традиція. Однак спочатку два десятки молодих пар, отримавши свідоцтво про одруження з рук міського голови (а на додачу — подарунки), кружляли у весільному вальсі під оплески глядачів. А відзначення іменин міста почалося святковою ходою до Соборного майдану, де на городян чекали театралізоване видовище «Повік не померкне слава козацька», кінноспортивне шоу.
Серед почесних гостей, які прибули привітати житомирян, були їх земляк Київський міський голова Олександр Омельченко та генеральний консул Республіки Польща в Луцьку Войцех Галонзка. Найшанованіші люди одержали відзнаки «За заслуги перед містом», серед них і колишній в’язень Майданека Франц Бржезицький, про якого «Голос України» розповів у номері за суботу.
Святкові заходи тривали два дні. Вони були заповнені виступами духових оркестрів, аматорів і зірок естради, конкурсами та шоу. У змаганні «Автопані», наприклад, і судді, і глядачі визнали, що у вмінні віртуозно водити машину немає рівних чарівному екіпажу зі Львова. Зате футбольна команда житомирських журналістів зробила все, щоб узяти реванш за торішню поразку від київських колег: пропустивши на початку два м’ячі, згодом довела, що вміє грати краще за столичних «акул пера».