Великим ярмарком сільськогосподарської продукції зустріла Хмельниччина традиційні осінні зажинки. Усі мають чим похвалитися — урожай видався непоганим. Кожен із двадцяти районів представив до двох десятків своїх кращих господарств, а ті безпосередньо з осіннього поля вивезли на щедрі прилавки вирощене солоним потом і болючими мозолями. Якби хто сказав, що на ярмарку тільки печених раків не вистачає, то й тоді помилився б. Бо у жартівливій лотереї, в яку запропонували зіграти керівникам області і районів, були і червоні раки, і голосисті півні, і курочки-чубатурочки.
Прикрашений соняхами та осінніми мальвами, ярмарок виблискував золотом добірних круп і пшениці, спокушав стиглими овочами та фруктами, хлюпав у чанах коропиними хвостами, рохкав у невеличких загінках, квоктав і ґелґотав, заманював до медових вощин і молочних рік місцевих переробників.
Усе, чим багаті, привезли і трударі із ТОВ імені Б. Хмельницького, що в Дунаєвецькому районі. Його директор Костянтин Іванов розповів, що цьогоріч вал зернових становив у господарстві три тисячі тонн. Торік було удвічі менше.
Коли хмельничани ярмаркували, у господарствах не припинялася робота на полях. Понад 1,4 мільйона тонн зерна уже засипано в комори. І хоч попереду ще збирання пізніх зернових, дбайливі господарі вже готові до осінньої сівби. Тож ярмаркові зажинки — лише коротка святкова мить у нелегких хліборобських буднях. Тому й намагалися провести її весело. Біля багатьох яток грали музики, співали сільські хористи. А ще, як на всякому гарному базарі, ворожила циганка. Добру і щедру долю пророкувала вона не тільки голові ОДА Віктору Коцемиру (на знімку), а й у його особі усім подолянам.