Завершується оздоровчий сезон у таборі «Чайка» Кам’янсько-Дніпровської санаторної школи-інтернату. Три літні місяці тут активно відпочивали діти-сироти. А організували їм щасливі канікули педагоги, медпрацівники, кухарі згаданої відомої в регіоні школи-інтернату. Вони у стислі строки підготували табір до сезону і створили малечі чудові умови. Загалом, доречно сказати, в області оздоровилося понад 90 тисяч одних лише школярів (40% від загальної кількості, що на 18% більше, ніж торік).
Цей хлопчина  — один із 205 відпочиваючих у «Чайці», що розмістилася в мальовничому куточку на Великобілозірському лимані.
Отже, води і сонця йому не бракувало. А щодо харчування...
— Наїдаюся, — зізнався Володя, — але їв би ще.
Цей сирітський «нюанс», схоже, не врахували державні мужі, виділивши на триразове харчування 6,5 гривні. В інших оздоровчих центрах, щоправда за путівками, годують за 13 гривень...
— Колектив школи-інтернату, де лікують дітей з хронічними неспецифічними захворюваннями органів дихання, що називається, «підібрав» занедбаний, нікому не потрібний профспілковий табір у 1996-му, — розповідає директор Микола Бурка. — «Оживив» «Чайку» і тепер тут проводять незабутні, хочеться вірити, канікули сироти з усіх районів.
Заклад, до якого на лікування, хоч як прикро, існує черга, вартий окремої розповіді. Надто про спеціалістів, педагогів, котрі лікують не лише процедурами і ліками, а, що ефективніше, добрим словом, чуйним серцем. У цьому, впевнений, переконалися сироти з «Чайки».