З перших всеукраїнських змагань з пекарської майстерності команда хмельничан привезла срібну медаль.
Відкриттям на змаганнях став хліб, котрий випік Ярослав Терновець. У старовинних книгах ХІХ століття він відшукав рецепт картопляного хліба. Секрет його в тому, що до борошна додається дві третини відвареної та протертої картоплі, після чого паляниця стає досить поживною. Таку брали в поле косарі, щоб була сила косити.
Допомогла здобути перемогу і здоба. Її у команді пекла Наталя Ліщук, пекар із красилівської приватної пекарні «Мамин хліб». Щодня тут виготовляють близько чотирьох тонн виробів майже шістдесяти найменувань. Фахівці відзначили, що круасани Наталі (а випікання французьких булочок було однією з обов’язкових умов програми) важко відрізнити від справжніх паризьких.
Артем Казарян за вісім годин спік цілий сюжет на задану тему. Тривимірна скульптура заввишки не менш як метр відобразила головну ідею рідного краю: і хатинка, і ставок, і млинок, ще й садок — усе, як співається в пісні, на очах у зачарованих глядачів виростало із тіста. І хоча їсти таку красу рот не відкривався, проте на смак вона теж пречудова.