На розкопках давньоруського Губинського городища в Старокостянтинівському районі, що на Хмельниччині, дослідники натрапили на дуже рідкісну знахідку часів Київської Русі — напис кирилицею на елементі ткацького верстата, який зараз ідентифікують фахівці. Це вже восьма археологічна експедиція Кам’янець-Подільського державного університету Хмельницької області під керівництвом професора Іона Винокура, яка досліджує городище, що відкрило свої секрети на двох третинах площі. Цього року кам’янчанам допомагають науковці з Житомира.
Серед знахідок учених за весь період — прикраси: браслети, лучниця, колти, хрест, срібні скроневі дротяні кільця та каблучки. Натрапили й на кістяки дорослих та дітей, виявлені у спалених житлах. Губин свого часу спалив Данило Галицький, помстившись його мешканцям за зрадницьку угоду з Ордою.
На валу городища встановили пам’ятний знак на честь 800-ліття поселення. А місцева районна влада допомогла коштами у виданні книги, що містить матеріали семи експедицій, повідомляє наш власний кореспондент Віра ШПИЛЬОВА.