Щоб придбати обнову, більшість поспішає на базар. Заповнені турецькими, корейськими виробами, які часто мають презентабельний вигляд лише до першого прання. Коли ж у придбаній одежині вийдеш у місто — обов’язково близнюка зустрінеш. Ті, у кого товщий гаманець, снують поверхами маркетів, вибираючи не таке, як у всіх. Платять солідні суми.
А якось до мене зателефонувала знайома і запросила піти з нею по «ексклюзив». Розповіла, що шукала майстерню з ремонту трикотажу, а натрапила на справжній салон. Кам’янець-подільське трикотажне приватне підприємство «Магіс» створила Майя Гурська, технолог-швейник за фахом. В’язальні машини та технології опанувала самотужки, навчила колег. Підприємство використовує якісні нитки — білоруські та сумські — натуральні, шерстяні. Вироби з них носяться ідеально! Замовник може запропонувати і свій варіант — його ідею реалізують.
На міжнародному економічному форумі, що відбувся в травні в Кам’янці-Подільському, була й виставка «Магіса». Відвідувачі дивувалися: що це за ціни такі? 20 гривень коштує ажурна в’язана кофточка, таку в «мережі» вам продадуть майже вдесятеро дорожче. Трикотажники мріють про власний магазинчик на видноті, бо вуличка в Старому місті, де їх підприємство, глуха. Але навіть сюди знайшла дорогу дружина закордонного посла, котра вирішила придбати обнови всій родині.