Десять юних художниць зібралися 
на всеукраїнський молодіжний пленер 
«Мальовнича Україна», що стартував 
у Кам’янці-Подільському на Хмельниччині
Твори п’ятикурсниці Львівської академії друкарства Оксани Павлович-Фльорчук експонувалися на виставках у Львові та Києві, а випускниця Ужгородського коледжу мистецтв Леся Лучко талановито ілюструє театральні вистави і стала володаркою першої премії на фестивалі «Інтерлялька». Наталя Дребот після закінчення Вижницького коледжу прикладного мистецтва і Рівненського державного гуманітарного інституту навчає талановитих дітей, і старші митці захоплюються її методою. Донеччанка Наталя Журавльова, студентка Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури, перемогла на конкурсі малюнку «Сучасна освіта в Україні», була лауреаткою фестивалю «Рефлексія». Ім’я дев’ятикласниці з Теребовлі Антоніни Доран знають і за кордоном, де вона вже не раз здобувала призові місця на художніх виставках.
— У нашому краї мальовничий кожен куточок. Хто впустить цю красу в своє серце, любитиме Поділля все життя, — каже заслужений художник України Борис Негода. Нещодавно в Кам’янець-Подільському держуніверситеті відкрито кафедру образотворчого мистецтва, де він викладає. Пленером опікуються й інші художники з Кам’янця-Подільського. Серію полотен художниці подарують місту.
Згодом вийдуть альбоми та буклети, відбудуться персональні виставки учасниць. Роботи експонуватимуться у Верховній Раді України під час парламентських слухань «Становище молоді в Україні».
Хмельницька область.