Художниця з Хмельниччини створює унікальні картини
В оселі Віри Спірякіної щебечуть пташки з усього світу. Вуха не чують пернатих? То нехай хоч очі відшукають їх на стінах домівки. Вони — в картинах, які творить з пір’я майстриня з Дунаївців Хмельницької області. Її роботи є в приватних колекціях у Франції та на Гаїті, в Ізраїлі, Німеччині, Білорусі...
Усі друзі знають: дорогоцінним подарунком для пані Віри є навіть одна маленька пір’їнка. Тож через кордони везуть, присилають, передають на Поділля.
— Оце з Італії, то — з Далекого Сходу. А це з батьківщини мого чоловіка, Оренбурга, розповідає господиня, показуючи багату колекцію.
«Полотна» майстрині не вицвітають і не обсипаються. Знає пані Віра секрети. Вона заочно закінчила університет народних мистецтв у Москві, але імениті художники визнають аматорку професіоналом.
Тепер у домі вже три майстрині. Донька Світлана та внучка Ганнуся. Усією родиною виготовляють «жайворонків» — то символічні писанки, що теж у пір’я вбралися. Чаклують над корінням, корою, шишками, листям, усяким природним матеріалом, який ховає в собі цікаві сюжети та образи.