Так вважає міська влада Кам’янця-Подільського
Коли шість літ тому президент туркомпанії «Гамалія» Ігор Голубаха задумав провести в рідному місті Всеукраїнську благодійну культурно-мистецьку акцію «Козацькі забави», то не уявляв, як вона розростеться! У минулі вихідні, прихопивши й п’ятницю, гуляв не лише Кам’янець, а й тисячі гостей. До потяга Київ—Кам’янець-Подільський столиця причепила шість додаткових вагонів на замовлення подільського бюро «Гала-тур».
Одразу два чемпіонати України — з повітроплавання та авторалі, конкурс краси «Панна України», благодійні концерти симфонічних оркестрів — Національного та під керівництвом Богодара Которовича, концерт Олександра Пономарьова. Він, хоч і з Поділля родом, ще не мав у Кам’янці такого великого концерту.
Подільський модельєр Тетяна Цвігун, відома в зарубіжжі, відкрила Дім весільної моди. Голова Державної турадміністрації України Валерій Цибух запевнив: Кам’янець — казка, й урочисто розпочав туристичний сезон.
— Щороку приймаємо до 140 000 туристів, більше, ніж нас самих! Нас уже не дивують поляки, які тут щодня, — каже міський голова Олександр Мазурчак. — Але Кам’янець хочуть бачити дедалі більше українців. Ніколи місто не отримувало таких бюджетних коштів: 2,5 мільйона в 1999-му, 2 — торік. Це дало змогу реставрувати 28 пам’яток архітектури, дуже побільшало ресторанів, кафе, готелів. Ми одночасно можемо розмістити 500 приїжджих. Будують ще шість готелів, що вдвічі збільшить наші можливості. Місто привабливе для різних конференцій, з’їздів.
На святі не загубився і наш «Голос». Десятки читачів отримали наші фірмові призи, а ветерани війни й праці, малозабезпечені — передплату на газету, яку оформили для них підприємства «Адамс», «Авіс», АТП-16808, філія «Хмельницькгазу».
У Римі казали: хліба й видовищ!  У Кам’янця своя стратегія: індустрія видовищ має привести до «хліба», до зростання життєвого рівня. Кам’янець давно заслуговує на це. А поки що бідняки сприймають феєрверки неоднозначно.