Генеральна прокуратура України зобов’язала прокурора Сумської області негайно подати позови до суду про визнання недійсними договорів оренди та купівлі-продажу майна філіалу готелю «Суми».
Йдеться про пам’ятку архітектури XІX століття, споруджений на кошти відомої династії українських цукрозаводчиків Харитоненків, у якому під час офіційних візитів до Сум завжди зупинялися перші особи Радянського Союзу та України. Саме ця архітектурна пам’ятка в результаті кількох угод лише за 125 тисяч гривень перейшла у власність фірми «Агроконтракт». Ще через рік комплекс перепродали (вже за 300 тисяч гривень. — Авт.) ВАТ «Міжрегіональний центр фондових технологій». Спритники, за словами місцевих депутатів, своїми діями завдали територіальній громаді Сум матеріальних збитків на один мільйон(!) гривень.
Більше двох років група депутатів Сумської міськради за підтримки колег з Верховної Ради України безрезультатно намагалася повернути сумчанам історичну пам’ятку. І ось нарешті справа зрушила з місця. Однак сумчани дуже сумніваються, щоб ділки понесли за це яке-небудь покарання.