Сьогодні у Дніпропетровську урочисто відзначають 50-річчя від дня заснування ракетно-космічного конструкторського бюро «Південне».

Його колектив створив чотири покоління неперевершених ракетних комплексів стратегічного призначення, п’ять типів першокласних космічних ракетоносіїв і понад 70 видів космічних апаратів. А ім’я Леоніда Кучми тепер пов’язують з конверсійно-трансформаційними процесами, які дали можливість КБ «Південне» долучитися до престижних міжнародних програм та проектів з освоєння космічного простору.

Святкування ювілею розпочалося напередодні розширеним засіданням науково-технічної ради КБ. Передусім згадали поіменно тих, хто свого часу зробив вагомий внесок у будівництво бойових міжконтинентальних балістичних ракет та становлення і розвій космонавтики. Гідно поцінували і сучасників, котрі сьогодні причетні до реалізації програм «Морський старт», «Космотранс», запусків перших вітчизняних супутників Землі, а також втілення ще однієї перспективної програми «Наземний старт».

У рамках зоряного ювілею презентували щойно видану книгу про КБ «Призваны временем», повідомляє наш власний кореспондент Микола Нечипоренко.