Знайомство 10-річного сумчанина Колі Карнауха з правоохоронцями відбулося за драматичної для нього ситуації. 
Хлопчині подарував друге життя командир роти окремого батальйону патрульно-постової служби міського відділу міліції капітан Петро Терещенко. Мужній міліціонер витягнув потопаючого хлопчину з ополонки Псла. Спочатку рибалку-невдаху відігріли у черговій частині одного з райвідділів міста, а потім у  здравії доставили додому. Там і з’ясувалося, що Коля і його п’ятирічна сестричка живуть з бабусею-пенсіонеркою, яка заради своїх кровинок на старості літ подалася в найми. Того ж дня про ситуацію доповіли міліцейському начальству області.
Рапорту дали хід. І ось Коля Карнаух на заздрість своїм друзям-чотирикласникам хизується в школі у пошитій рятівниками військовій формі. Хрещеним батьком сина полку став начальник УМВС України в Сумській області генерал-майор Микола Плеханов, який пообіцяв наймолодшому міліціонерові України не тільки опікуватися ним, а й допомогти стати справжнім захисником правопорядку.
Керівництво Сумського УМВС представило капітана Петра Терещенка — ще одного хрещеного — до державної нагороди:   ордена «За мужність».
Суми.