Учора о 13-й годині за тбіліським часом голова Центрвиборчкому Грузії Зураб Чиаберашвілі оголосив перші попередні дані парламентських виборів, що відбулися минулої неділі. Вони пройшли на 2868 виборчих дільницях, 265 з яких було відчинено на території Автономної Республіки Аджарія.
Судячи з перших результатів, партія влади «Національний рух — демократи», яку очолює президент країни Михайло Саакашвілі, одержала 76,04 відсотка голосів. На другому місці поки що блок «Права опозиція: Промисловці — Нові» на чолі з Давидом Гамкрелідзе та Гогі Топадзе (7,5 відсотка). Трохи недотягли до семивідсоткового бар’єра лейбористи (5,43). У решти становище гірше: блок «Єдність» одержав 3,88 відсотка голосів, блок «НДП-традиціоналісти» — 2,43, рух «Свобода» — 1,66. Усі інші суб’єкти виборів набрали менш як один відсоток. «Проти всіх» проголосувало 0,13 відсотка виборців. У Аджарській автономії у виборах узяло участь 122 тисячі 908 виборців.
Опублікувала підсумки й організація «Справедливі вибори», котра веде паралельний підрахунок голосів. За її даними, активність виборців становила 62,62 відсотка. Саме «Справедливі вибори» стверджують, що парламент може виявитися багатопартійним. За їхніми даними, націонали одержали 67,68 відсотка, «Права опозиція: Промисловці —Нові» — 7,75.