В основному зовнішньополітичні орієнтири нашої держави залишаться незмінними. Про це заявив Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко під час зустрічі з журналістами у прес-клубі МЗС. Він коротко підбив підсумки свого піврічного перебування на посаді, зауваживши, що на нинішньому етапі МЗС має неабиякий досвід ефективного відстоювання інтересів України в переговорних процесах зі своїми партнерами. 
Окремо Костянтин Грищенко зупинився на дискусії навколо участі наших військових у міжнародних стабілізаційних силах в Іраку. На його думку, це є відповіддю Києва на ті виклики, з якими стикається Україна як частина світової спільноти. Міністр заявив про наявність у МЗС нових підходів у боротьбі із загрозою тероризму. І найближчим часом з цілою низкою ідей Київ збирається виходити на співпрацю з країнами ЄС та СНД. «Неможливо сховатися від тероризму», — заявив міністр, зауваживши, що «прив’язування» перебування українського контингенту в Іраку до можливих проявів тероризму в Україні є хибним.
Від візиту генсека НАТО, що відбудеться у квітні, Костянтин Грищенко очікує цікавого діалогу. Водночас формат участі Києва в майбутньому Стамбульському саміті НАТО ще не визначено.
Питали міністра і про ЄЕП. На його думку, не можна не скористатися шансом, який дає це утворення, в інтересах України. Наступні зустрічі з журналістами міністр пообіцяв проводити «у міру необхідності», але чиєї, не пояснив.