Президент Грузії заручився підтримкою світового співтовариства й оголосив економічну блокаду Аджарської автономії. Про це Саакашвілі заявив, коли минув термін ультиматуму, пред’явленого ним главі Аджарії Асланові Абашидзе.
«Моя мета — провести в Грузії демократичні парламентські вибори», — заявив журналістам Михайло Саакашвілі.
За його словами, він готовий зустрітися і почати діалог з Абашидзе, а поки що вчинено безпрецедентний крок — встановлено обмеження і контроль за переміщенням будь-яких вантажів у морському порту Батумі, закрито батумський аеропорт, митницю в Сарпі. Заморожено всі рахунки уряду автономії, у банківських установах Грузії анульовано ліцензії всіх банків, що діють в Аджарії. Перекрито практично всі джерела фінансування місцевого керівництва, «поки воно не візьметься за розум».
Аджарія готова протистояти. У тому числі і збройному вторгненню. З такою заявою виступив глава МВС автономії Джемал Гогітідзе. У Батумі закриті магазини і крамнички. Це пов’язано з ажіотажним попитом на предмети першої необхідності: хліб, сіль, картоплю, борошно, макарони тощо. Багато які магазини закрито на переоблік для того, щоб установити вищі ціни.
Тбілісі.