Cеред загиблих 11 березня в Мадриді є наш співвітчизник 1947 року народження
Про це повідомив керівник прес-служби МЗС України Маркіян Лубківський. За його словами, нині в Іспанії перебувають родичі загиблого. Вони за сприяння української дипломатичної установи та мерії Мадрида вирішують питання репатріації тіла.
Тим часом жахливий теракт позначився на результатах парламентських виборів, що відбулися в країні минулої неділі. Доти опозиційна Партія соціалістів здобула впевнену перемогу, отримавши 43% голосів, і генеральний секретар соцпартії Родрігес Сапатеро стане новим прем’єр-міністром. Соціалісти гостро критикували спрямовану на підтримку американської операції в Іраку позицію попередньої влади і в разі своєї перемоги на виборах обіцяли вивести звідти іспанський контингент. Нині в Іраку перебуває 1300 іспанських вояків.
Спостерігачі також відзначають, що на настрої електорату вплинули й намагання правлячої досі Народної партії перекласти відповідальність за вибухи на баскських сепаратистів і відвернути у такий спосіб увагу від «іракського сліду», який прогнозовано підсилив би шанси критиків проамериканської політики уряду.