Єпархіальне управління Української православної церкви звернулося до міської топонімічної комісії і міськвиконкому з проханням повернути Кіровограду історичну назву — Єлисаветград.
Це вже не перша за дванадцять років незалежності нашої держави спроба духовенства, та й не тільки, вплинути на ситуацію й позбутися заідеологізованої комуністичної назви обласного центру. Однак усі попередні намагання ні до чого не привели. Найближчим до успіху був 1998 рік, коли питання про назву міста виносили на загальноміський референдум. Але тоді більшість із тих, хто прийшов на виборчі дільниці, проголосувала за збереження назви Кіровоград.
Тепер ситуація дещо змінилася. У вересні обласний центр святкуватиме 250-літній ювілей, і є всі підстави знову повернутися до питання про його ім’я. Зокрема, на цьому не раз наголошували і міський голова Микола Чигрин, і депутати міськради. Схоже, міська влада більше не повторюватиме попередніх помилок і референдумів не проводитиме. Після прийняття рішення виконкомом долю назви міста вирішуватимуть винятково народні обранці. Так само, як і назв міських районів — Ленінського й Кіровського, котрі, можливо, буде перейменовано в Центральний та Індустріальний.