У  Страсбурзі розпочалися чергові засідання Парламентської асамблеї Ради Європи. Учора після обіду, коли роботу над цим номером «ГУ» було вже завершено, ПАРЄ остаточно вирішувала з порядком денним. Зокрема, чи включати до нього питання «Конституційна криза в Україні». До того, вранці, Бюро ПАРЄ підтвердило пропозицію щодо проведення такої дискусії у формі термінових дебатів.
Щоправда, як повідомив на прес-конференції Президент ПАРЄ Пітер Шідер, назва можливих дебатів викликала суперечку, і зазначив, що вона може бути змінена. Сам пан Шідер уник будь-яких коментарів з приводу суті подій, що відбуваються в Україні, заявивши: коли асамблея затвердить пропозицію бюро, тоді й буде доповідь Моніторингового комітету, і лише після цього можна буде говорити по суті.
Загалом нинішні засідання ПАРЄ і без України пройдуть під знаком моніторингу пострадянських республік. Слухатимуть виконання своїх обов’язків і зобов’язань Азербайджаном, Вірменією, розглядатимуть питання функціонування демократичних інституцій у Грузії. Очікується прибуття нового грузинського президента Михаїла Саакашвілі. Він, до речі, тривалий час очолював делегацію грузинського парламенту в ПАРЄ.
Страсбург.