Учасниці хору-ланки села Старосілля Городищенського району приїхали на обласний огляд-конкурс самодіяльних творчих колективів Черкащини. Після концерту підходили до «ланкових» люди і щиро дякували за збережену материнську пісню.
— Я з п’ятнадцяти років полола у колгоспі буряки, — ділилася заспівувачка хору Поліна Пилипівна Артеменко. — І скільки себе пам’ятаю — співала. Може, артисткою стала б, — усміхнулася, — аби не сапа.
Утворився хор-ланка у колись знаменитому господарстві. Звідси, зі Старосілля, ще до війни, розпочався рух буряківниць-п’ятисотенниць, який очолили Марія Демченко та Марина Гнатенко. Ідеологія тих часів вимагала, щоб у колгоспі, який виростив героїнь, усе було показовим — не тільки в полі, а й, наприклад, у клубі. Однак співали полільниці не за вказівкою з району, а від душі. Коли допікав уїдливий бригадир, висміювали його частівками. Для добрих трударів складали величальну.
— Ми ніби молодшаємо, коли виходимо на сцену, — продовжувала розповідати про свій колектив Поліна Пилипівна. — Часто беремо з собою й онуків. Хочемо передати їм свою пісню. Є надія, що пісенна ниточка не перерветься...
Черкаська область.