У центрі Львова, на вулиці Дорошенка, невідомі молодики в чорних масках вчинили напад на «Відкрите кафе». У книгарні-кав’ярні зазвичай збираються студенти. Вони й були свідками дивної акції. Троє розкидали книжки, трощили комп’ютер і посуд, а четвертий зробив напис «За Суми». Начальник Личаківського райвідділу міліції Борис Луценко кваліфікував інцидент як хуліганський вчинок. А представники блоку «Наша Україна» вважають це грубою провокацією і вимагають від правоохоронних органів області знайти замовника погрому.
...Тим часом деякі ЗМІ повідомили, що у кав’ярні-книгарні всього лише... знімали кіно. Прошу прокоментувати подію і версію заступника начальника міського управління міліції підполковника Михайла Курочку.
— За фактом хуліганства і згідно із заявами власників кав’ярні Галицький райвідділ міліції порушив кримінальну справу. А якщо хтось знімав кіно, про що я чую від вас вперше, то це — також привід для порушення кримінальної справи. Бо в таких випадках необхідно оформляти відповідні дозволи, робити внесок у міську казну, перекривати рух на вулиці тощо. Чи був у цьому хуліганстві політичний підтекст? Такий висновок може зробити лише суд. Поки що триває слідство.
Львівська область.