Схоже, Чернігів скоро стане столицею книги для малечі. У цьому велика заслуга редакційно-видавничого комплексу «Деснянська правда», який щороку збільшує друк літератури для наймолодшої аудиторії країни. Майже 30 кольорових видань такого типу побачило світ цього року. Кожне з них — світ справжньої казки, цікавої оповіді, віршованої історії. Найприкметніше у чернігівських виданнях — їх зміст. Практично кожні збірочка поезій, казковий сюжет орієнтують дітлашню на правила гідної поведінки вдома, на вулиці, у спілкуванні з друзями.

У цьому плані заслуговує на особливу увагу великоформатна книжечка Алли Сокол «Уроки інспектора ДАІ».

Багато повчальних історій містять гарно ілюстровані книжечки цієї ж авторки «Петрикові канікули», «Як добре бути хоробрим», «Я пізнаю світ», «Яким не треба бути» (остання у співавторстві з Оленою Конечною), Лариси Ткач «Неслухняний дощик», Людмили Ульяницької «Весела зарядка» та інших дитячих письменників.

Редакційно-видавничий комплекс «Деснянська правда» друкує чимало й книжечок-розмальовок (досить навести їхні красномовні назви — «Угадайте казочку», «Сорока-білобока», «Барви землі», «У візку сидить команда» та інші). Особливо до душі малюкам комплект з п’яти видань-розмальовок «Автомобілі світу від А до Я». Дітлахи можуть вибрати до вподоби той чи інший легковик — від «Таврії» до джипа «Чирокі ліберті» — і розмалювати кузов у колір, як душа забажає. Це і пізнання світу, і водночас, можливо, професійна орієнтація.

Нинішні технічні можливості дають змогу РВК «Деснянська правда» друкувати й картонні книжки-складки невеликих розмірів. Такі гарно ілюстровані розкладні видання, як «Пригоди червоного м’ячика», «Лісова кравчиня», «Рукавичка», «Куроччина каша», «по зубах» і одно-дворічним малюкам.