В одному з наймальовничіших міст України — в Острі відбулася Всеукраїнська дитячо-юнацька мистецька акція «Зелена академія».
Це перша спроба поєднати відпочинок і навчання обдарованих дітей.
Понад 60 учнів з Києва, Чернігова, Остра та інших міст України удосконалювали свою творчу майстерність під керівництвом видатних майстрів мистецтв України. Майстер-класи провели народні артисти України Ада Роговцева, Тамара Яценко, Лариса Кадирова, Микола Кунцевич, а також режисер Євген Курман, актори Анатолій Суханов, Ігор Щербак, Борис Георгієвський.
Юні художники створювали пейзажі за допомогою заслуженого художника України професора Віктора Клименка.
Новостворене Київське театральне училище проводило в Острі набір учнів, відбулися майстер-класи з авторської пісні, конкурси співаків.
«Зелена академія» — це якісно нова форма дитячого відпочинку, під час якого вихованці мали можливість підвищити майстерність.
Проект «Зелена академія» здобув грант Державного комітету України у справах сім’ї та молоді. Хочеться подякувати керівнику проекту Ганні Клименко, організаціям, які визнали і підтримали акцію, —Київське театральне училище, Київську дитячу академію мистецтв, театральну школу-студію Голосіївського району Києва.
Треба віддати належне і керівникам міста Остер, які не тільки дбають про збереження історичних об’єктів, а й сприяють розквіту дитячих талантів. До речі, в Острі, якому вже 900 років, жили і вершили державотворницькі справи київські князі Володимир Мономах і Юрій Довгорукий. Тут народився і виріс славний син українського народу гетьман запорізький Яків Остряниця. Це батьківщина Героїв Радянського Союзу Д. Коваля, В. Колесника, О. Овчарова і багатьох знаменитих людей.
На закритті творчої акції глядачі стали свідками справжнього свята, яке розпочалося з демонстрації моделей, а завершилося концертом учнів-переможців і майстрів мистецтв України. А ще гості і учасники поздоровили невтомного менеджера «Зеленої академії» Тетяну Чистякову, в якої саме цього дня був день народження.
Можна з упевненістю сказати, що народилася прекрасна справа, якої чекали діти України, багатої на таланти.