Футбол. Наставник збірної України Леонід Буряк минулої п’ятниці під вечір назвав прізвища футболістів, які готуватимуться до відбіркових матчів Євро-2004 з командами Вірменії та Греції.
Воротарі — Олександр Шовковський, Віталій Рева (обидва — «Динамо»), Дмитро Шутков («Шахтар»); оборонці — Сергій Попов («Шахтар»), Олександр Головко, Юрій Дмитрулін, Андрій Несмачний, Сергій Федоров (усі — «Динамо»), Олександр Радченко, Володимир Єзерський (обидва — «Дніпро»), Олег Лужний («Арсенал», Англія), В’ячеслав Шевчук («Шинник», Росія); півоборонці — Анатолій Тимощук, Адріан Пуканич (обидва — «Шахтар»), Андрій Гусін («Динамо»), Сергій Закарлюка («Металург», Донецьк), Сергій Кормильцев («Торпедо», Росія), Максим Калиниченко («Спартак», Росія), Андрій Воронін («Кельн», Німеччина), Денис Онищенко («Хапоель», Ізраїль, Тель-Авів), Олександр Горшков «Сатурн (REN-TV», Росія), Сергій Снитко, Олександр Призетко («Чорноморець», Росія); нападники — Андрій Воробей («Шахтар»), Андрій Шевченко («Мілан», Італія), Сергій Ребров («Фенербахче», Туреччина), Олег Венглинський («Дніпро»).
Кожний відбірковий поєдинок — важливий і, як правило, важкий іспит. Але наступні зустрічі у Львові та Афінах стануть для нашої команди чи не найвирішальнішими. Вони мають дати відповідь на запитання: чи до снаги українським футболістам претендувати на місце у фінальному турнірі континентальної першості?
Того дня у столичному спортивному барі «Планета Спорт» у Леоніда Буряка відбулася «пряма лінія». Це спілкування з ним організувало всеукраїнське спортивне видання «Весь спорт» спільно з комітетом ФФУ зі зв’язків із громадськістю та ЗМІ.
Протягом години Леонід Йосипович у телефонному режимі відповідав на численні запитання вболівальників та журналістів. Зокрема, тренер зазначив, що через травму не зможе допомогти нашій команді Сергій Серебренников. А от капітан збірної Олег Лужний почувається добре і готовий до наступних двобоїв, у суботу він уже прилетів до Києва.
Футбол. Загалом на ці офіційні матчі очікується поява групи нових виконавців, котрі мають підсилити збірну у зв’язку з дискваліфікацією у зустрічі проти вірмен провідних гравців команди — Андрія Гусіна та Анатолія Тимощука. У піднесеному настрої сьогодні прибуває до лав збірної і переможець нинішнього розіграшу Ліги чемпіонів Андрій Шевченко. До речі, в суботу «Мілан» виграв ще один трофей — Кубок Італії. У фіналі, складеному з двох матчів, він переграв «Рому» — 4:1 і 2:2.

У Буряка запитали: чи задоволений він тим, що гра з вірменами відбудеться у Львові?
— У місті Лева завжди добра обстановка. Щоправда, команда зазвичай перебуває там недовго: прилітаємо, тренуємося, спимо, знову розминка, матч —відлітаємо. Взагалі, коли ще сам грав, мені дуже подобалося виходити на поле львівського стадіону. Аура там чудова, відчув її на собі, львів’яни напрочуд доброзичливі, багато що прощають...
А сьогодні після обіду у тренувальному центрі ФК «Динамо» в Кончі-Заспі, де тепер отаборилася національна збірна, з її гравцями і тренерами спілкуватимуться журналісти. Відбудеться традиційний день «відкритих дверей».
«Арсенал» випередив «Дніпро»
Чемпіонат країни. Вища ліга. 28-й тур. 1 червня.
«Олександрія» — «Іллічівець». 1:0. 3 200. Первак, 86.
«Оболонь» — «Чорноморець». 4:1. 3 000. Продан, 9, 83, Кобзар, 43, Мотуз, 63 — Данченко, 52.
«Ворскла» — «Дніпро». 2:0. 7 500. Павлович, 4, з пенальті, Шевцов, 87. На 88-й хвилині з поля вилучено дніпропетровця Ротаня (два попередження).
«Волинь» — «Арсенал». 0:1. 5 000. Полтавець, 58. На 55-й хвилині Полтавець не реалізував пенальті.
Лідирують: «Динамо» — 64 очки, «Шахтар» — 63, «Арсенал» — 56, «Дніпро» і «Металург» Д — по 53.
Першість країни. Перша ліга. 31-й тур. «Карпати-2» — ЦСКА. 1:0. «Динамо-2» — «Спартак». 0:0.
На щасливих колесах
Велоспорт. Українець Сергій Гончар виграв завершальний, 21-й, етап багатоденних велоперегонів «Джиро д’Італія». Це дало йому змогу в підсумку посісти високе восьме місце. Але воно виявилося не найкращим серед наших спортсменів — учасників змагання. Адже ще ліпше виступив і став бронзовим призером наш Ярослав Попович. Перше місце в італійця Джилберто Симеоні.
Надолужили згаяне
Гандбол. Жіноча збірна України, яку очолює Леонід Ратнер, — учасник фінальної частини чемпіонату світу, котра відбудеться в Хорватії у грудні! Наші дівчата на цьому шляху здолали литовський бар’єр. У першому поєдинку «плей-оф» тиждень тому на майданчику суперниць наші поступилися — 23:28. А позавчора у столичному Палаці спорту українки виграли у збірної Литви з надпереконливим рахунком — 34:22 і за сумою двох зустрічей вийшли переможницями.
Добірку підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.