Футбол. Ліга чемпіонів. Фінал.
«Мілан» (Італія) — «Ювентус» (Італія, Турин). 3:2 (за пенальті, основний і додатковий час — 0:0). Післяматчеві пенальті реалізували: дель П’єро, Неста, Біренделлі, Сержинью, ШЕВЧЕНКО; не реалізували — Монтеро, Каладзе, Залаєта, Зеєдорф, Трезеге.
«Мілан»: Діда, Мальдіні, Каладзе, ШЕВЧЕНКО, Гаттузо, Інзагі, Руй Кошта (Амброзіні, 87), Неста, Костакурта (Роке Жуніор, 66), Зеєдорф, Пірло (Сержинью, 71).
«Ювентус»: Буффон, Феррара, Таккінарді, Монтеро, Тудор (Біренделлі, 42), дель П’єро, Каморанезі (Конте, 46), Трезеге, Дзамбротта, Тюрам, Давідс (Залаєта, 65).
Арбітр — Маркус Меркс (Німеччина).
28 травня. Манчестер. «Олд Траффорд». 63 215 глядачів.
Можна багато говорити про перебіг цього драматичного фіналу, в якому «Мілан» мав більше шансів на успіх, ніж його суперник. Про те, скільки футболістів з з тієї чи тієї команди вже володіли Кубком чемпіонів. Особливо варто відзначити Кларенса Зеєдорфа, котрий вигравав приз з трьома різними клубами.
І наставники обох команд засвітилися на європейському клубному олімпі. Скажімо, тренер міланців Карло Анчелотті (у 1989 та 1990 роках) — гравцем «Мілана». А Марчелло Ліппі як тренер 1996 року вже приводив «Ювентус» до виграшу головного призу європейського клубного футболу.
Та нас хвилює і радує своє. Адже в переможній лігочемпіонській корпорації червоно-чорних були й солідні українські акції. Андрій Шевченко виступив одним із солістів чудової трупи футбольного «Ла Скала» з Мілана.
Він не забарився ефектно забити м’яча ще в дебюті зустрічі. І не його провина, що одразу двоє міланців опинилися в положенні «поза грою». Насамперед порушив правила Руй Кошта, який заважав Буффону. І Меркс справедливо відмінив оте взяття воріт «Ювентуса».
Але й надалі Шевченко відпрацьовував на всі тисячу відсотків, не шкодуючи сил і вміння. А коли настав надвідповідальніший момент — виконання післяматчевих пенальті, український нападник не схибив. Саме його удар зробив «Мілан» володарем Кубка чемпіонів-2003!
Після зустрічі вболівальники переможців передали Шевченкові синьо-жовтий український прапор. І Андрій, мов яскравий і дуже щасливий метелик, «літав» над смарагдовим газоном «Олд Траффорд».
А журналістам він сказав, що порівняв би цю перемогу з виграшем чемпіонату світу і чемпіонату Європи одночасно.
— Підкорити світову і європейську вершини з національною командою України буде надто складно, — поділився Шевченко. — Це можна здійснити хіба що з допомогою руки Божої. А от перемога в Лізі чемпіонів з «Міланом» стала для мене реальністю...
Сподіватимемося, що Андрій збереже добру форму і перебуватиме в гарному настрої, коли йому з товаришами по збірній України вже незабаром доведеться постояти за державу у Львові та Афінах. Але це вже зовсім інша історія.
 
***
Чемпіонат країни. Вища ліга. Матчі 27-го туру.
«Дніпро» — «Оболонь». 4:2. 6 000 глядачів. Голи: Попович, 7, Костишин, 20, Михайленко, 82, Венглинський, 90 — Продан, 12, Терещенко, 90+2.
«Іллічівець» — «Металург» Д. 1:1. 8 000. Гунчак, 50 — Деметрадзе, 61.
«Таврія» — «Волинь». 1:1. 3 000. Апаресіда, 49 —Кривенцов, 27.
«Арсенал» — «Кривбас». 2:1. 1 500. Окодува, 40, Апхазава, 50 — Рібейро, 53, з пенальті.
«Металіст» — «Ворскла». 0:0. 4 500.
«Чорноморець» — «Олександрія». 2:1. 8 000. Косирін, 3, Митерєв, 21 — Покладок, 68.