Як відомо, Олег Протасов перший з українських тренерів привів західний клуб до перемоги в національному чемпіонаті. Мова про пірейський «Олімпіакос» і його сьомий поспіль тріумф у грецькому чемпіонаті. До речі, коли цей клуб очолював Олег Блохін, він виборював Кубок і Суперкубок Греції та срібні медалі національної першості. Тоді у складі команди виступав блискучий форвард Олег Протасов. До речі, коли розмовляв з Олегом Блохіним, він дав найвищі оцінки тренерським здібностям Протасова.
Отже, щиро вітаємо його з теперішнім успіхом! Цікаво, що чотирьох нинішніх підопічних Олега Валерійовича викликали до національної збірної, яка 11 червня в Афінах гратиме з нашою у матчі відбіркового євроциклу.
Зрозуміло, кортіло дізнатися думку Олега Протасова про силу нашого найближчого суперника. Тому поставили йому кілька запитань у телефонному режимі.
— Ця команда за рівнем приблизно така сама, як і наша, — сказав він. — У грецькій збірній є футболісти хорошого рівня. Особливо небезпечні вони, коли перебувають у потрібній формі. Але багато що в цьому колективі залежить від настрою. Грекам притаманні імпульсивність, гарячковість. Однак попри все вважаю, що шанси суперників рівні.
— Та чи можна все-таки обіграти греків в Афінах?
— А чом би й ні? Суперникам збірної України бракує зіграності. Я вже казав про досить високу виконавську майстерність окремих футболістів. Та командні дії у них не завжди на належному рівні. Гадаю, якщо наші нападники будуть свіжі і добре налаштуються, грецькій обороні стримати їх буде вкрай важко...
Греки зі складом визначилися
Тренерський штаб збірної Греції оприлюднив список гравців, котрі готуватимуться до відбіркових матчів Євро-2004 з командами Іспанії та України. Воротарі — Фаніс Катеріаннакіс («Олімпіакос»), Антоніс Нікополідіс («Панатінаїкос»); оборонці — Стеліос Венетидіс, Параскевас Анцас (обидва — «Олімпіакос»), Такіс Фіссас, Сотіріс Кірьякос, Юркас Сейтарідіс, Янніс Гумас (усі — «Панатінаїкос»), Нікос Дабізас («Ньюкасл», Англія), Траянос Деллас («Рома», Італія); півоборонці — Костас Кацураніс, Вассіліс Цартас, Вассіліс Лакіс, Тодоріс Загоракіс (усі — АЄК), Гіоргос Георгіадіс, Пантеліс Кафес (обидва — ПАОК), Стеліос Яннакопулос («Олімпіакос»), Гіоргос Карагуніс, Анхелос Басінас (обидва — «Панатінаїкос»), Янніс Аманатідіс («Штутгарт», Німеччина); нападники — Ангелос Харістеас («Вердер», Німеччина), Зісіс Врізас («Перуджа», Італія).