Футбол. Уже не за горами чергові випробування у національної і молодіжної збірних України. Як відомо, ці поєдинки відбудуться у Червонограді і Львові 6 і 7 червня.
Як повідомив нашому кореспондентові віце-президент Федерації футболу України Володимир Лашкул, відбулося чергове засідання оргкомітету на чолі з головою облдержадміністрації Мироном Янківим.
Підготовка проходить за заздалегідь розробленим планом, хоча трапляються й проблеми, що їх розв’язують у робочому порядку. Зокрема, організатори звернулися до ФК «Карпати» з проханням провести 1 червня матч чемпіонату України не на стадіоні «Україна», а на СКА. Це спричинене бажанням зберегти газон футбольного поля до поєдинку національної збірної України.
— Зрозуміло, що у Львові інтерес до наступного матчу збірної країни величезний, — сказав пан Лашкул. —Уже надійшли колективні заявки з багатьох міст і селищ Західного регіону. З четверга розпочато реалізацію квитків через каси. Їх вартість — від п’яти до п’ятдесяти гривень. Але, судячи з ажіотажу, можна з певністю казати, що на матчі «Україна—Вірменія» буде аншлаг.
До речі, у Львові триває акція «Гімн і Прапор України у наших серцях», розпочата з ініціативи громадської організації «Граємо за Україну разом». Львів’яни готують майже тридцять тисяч державних прапорів, які вручатимуть кожному, хто прийде на стадіон.
Очікують аншлагу й на матчі молодіжних збірних України та Вірменії. Залишається додати, що цей матч буде показано в запису на телеканалі «Інтер», а поєдинок національних команд уболівальники зможуть побачити на «Інтері» у прямій трансляції.