Позавчора на засіданні бюро ПФЛ знову розглядали питання про матч 28-го туру першості країни у першій лізі — «Полісся» (Житомир)—«Динамо-2» (Київ). Нагадаємо, минулого тижня другій динамівській команді зарахували технічну поразку за неявку на матч до Житомира.
Керівництво ФК «Динамо» не погодилося з таким розвитком подій і поскаржилося у КДК ФФУ. Свою правоту кияни аргументували тим, що дванадцять футболістів їхньої команди у складі молодіжної збірної України виступали на турнірі в Польщі.
Рішення з цього спірного питання було компромісне: врахували інтереси всіх сторін. Отже, матч «Полісся» (Житомир)—«Динамо-2» (Київ) відбудеться 23 травня.
На засіданні бюро ПФЛ було прийнято ще одне цікаве рішення: про перенесення матчів 30-го туру чемпіонату країни серед команд вищої ліги з 23 на 18 червня. Це пов’язано з вимогою УЄФА. Адже 20 червня відбудеться жеребкування турнірів єврокубків. Окрім того, матч «Кривбас»—«Металіст» перенесено з першого червня на друге.
Перший «турецький вал» здолано
Юніорська збірна України (U-18), якою керує Юрій Калитвинцев, проводить черговий п’ятиденний навчально-тренувальний збір. У його рамках заплановано два товариські матчі проти одноліток з Туреччини.
Один із них уже відбувся в Бородянці. Українці виграли — 2:0. М’ячі забили: Комар, 16, Кругляк, 27.
У зборі беруть участь: воротарі — Євген Копил («Динамо», Київ), Олександр Яценко («Система-Борекс», Бородянка); польові гравці — Дмитро Антонюк («Полісся», Житомир), Денис Кулаков, Олег Єрмак, Ігор Комар, Олександр Халявка, Костянтин Ярошенко, Сергій Пєтухов (усі — «Шахтар», Донецьк), Олексій Антонов, Костянтин Кравченко (обидва — «Дніпро», Дніпропетровськ), Олександр Зарицький, Сергій Зелди, Андрій Кругляк, Олександр Маковійчук, Вадим Милько (всі — «Динамо» Київ), Ігор Кириченко («Нікополь»), Валерій Куценко («Атлант», Кременчук), Олексій Черковський («Металіст», Харків).
Сьогодні на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського о 18.00 розпочнеться другий матч юніорів Україна—Туреччина.
Вийшов, побачив, забив...
Нападник «Мілана» та збірної України Андрій Шевченко на 71-й хвилині першого фінального матчу Кубка Італії в Римі проти «Роми» замінив Томассона. А на 89-й — ефектно забив м’яча у ворота римлян. 4:1 — перемогли міланці. Матч-відповідь у Мілані 31 травня.