Теніс. Восьмий міжнародний юнацький турнір європейської категорії KІNETІK MAX CUP, котрий відбувся у казковому місці, на кортах бази відпочинку «Вікторія», що на березі Азовського моря, уже став історією. Нагадаємо, що в дівчат перемогла Юлія Парасюк з Уфи, а у хлопчиків — киянин Павло Тарасюк.

— Ми вдячні «Голосу України» — нашому головному інформаційному спонсорові — за підтримку, — каже директор турніру, депутат Маріупольської міськради Олег Толстенко.
— Скажіть, а не шкодуєте, що взялися за організацію цих змагань?
— Аж ніяк ні. Навпаки, було дуже цікаво. А головне, що учасники, судді, почесні гості, численні вболівальники дали високу оцінку організації турніру. Не лукавитиму, мені це дуже приємно. Ми приймали президента ФТУ Германа Беньямінова, віце-президента компанії TRETORN Майкла МакКагі та інших. А для багатьох маріупольців це було перше побачення з тенісом такого рівня. Одне слово, море позитивних емоцій.
Хоча не скажу, що давалося легко. Адже такий турнір ми приймали вперше. Дякувати Богу, і погода нас не підвела. Стояли сонячні дні, море нагрілося до 16—17 градусів. Серед наших гостей — багато молоді, вона була в чудовому настрої, веселилася від душі.
— А як оцінив зроблене голова оргкомітету турніру, міський голова Маріуполя Юрій Хотлубей?
— Був задоволений. Двічі побував на кортах під час ігор. І навіть узяв участь у товариському матчі з міні-футболу. Його колектив, чемпіон України серед команд держадміністрацій, переміг чемпіона Маріуполя — команду «Брати і К» — 7:5. А потім разом з учасниками турніру смакували духмяну юшку. Мер подякував нам за свято, подароване людям.
— Окрім футболу, либонь, були й інші заходи, що входили до програми турніру?
— Ще б пак. Влаштовували катання на водних мотоциклах. Грали у теніс. Мій старший син Максим —суддя-інспектор турніру — у парі з абсолютним чемпіоном України з професіонального боксу, чотириразовим чемпіоном Європи, інтерконтинентальним чемпіоном, важковаговиком Олександром Гуровим перемогли мене і наставника Гурова — Сергія Бахмутова — 6:2.
— Схоже, що ви рішуче налаштовані приймати і наступний турнір?
— Так. Більше того, я саме тепер веду роботу в Києві, консультуюся стосовно проведення не одного, а кількох юнацьких турнірів. Маріупольським дітям теніс припав до душі. Тому плануємо, щоб вік учасників був від 12 до 18 років. А може, потягнемо і змагання серії «сателіт».
— А база дасть змогу це зробити?
— Маємо вже тепер досить хороші умови: три корти, будиночки категорії люкс, напівлюкс та прості, спроможні прийняти 130 чоловік. Але поліпшуватимемо і рівень проживання, і харчування, добудовуємо ще два корти.
— Це був восьмий наш турнір, — каже «батько» змагань, директор фірми KІNETІK Сергій Коноваленко, — але, не кривитиму душею, маріупольський за організацією був найкращий.
P. S. Олег Толстенко — давній друг нашої газети. На цей рік він передплатив сто примірників «ГУ» для інвалідів, «афганців», прикордонників, пенсіонерів тощо. А ще збирається і на друге півріччя додатково організувати передплату «Голосу України» для мешканців Маріуполя.