Депутати аплодували стоячи
 
Почесною відзнакою міського голови Вінниці «За честь та мужність» нагороджено командира бригади тактичної авіації Повітряних Сил України полковника Юлія Мамчура. Прибути на сесію міськради для отримання нагороди в офіцера не було можливості. Батько доручив зробити це доньці Дар’ї, студентці Вінницького медичного університету.
Під час вручення депутати міськради аплодували стоячи. «Юлій Мамчур — герой, — наголосив в. о. міського голови Вінниці Сергій Моргунов. — Іти на озброєних російських військових, коли в тебе в руках тільки прапори держави й військової частини, та ще й вести за собою особовий склад підрозділу, — на таке міг відважитися тільки справжній патріот. Полковник не зрадив присягу, яку давав народові України, навіть під час перебування у чотириденному полоні, коли його змушували перейти на бік окупантів».
— Мені дуже приємно, що Вінниця так високо оцінила заслуги батька, — сказала Дар’я. — Усі ми щиро вдячні за такий вияв довіри. А головне — ту увагу і щирість, які відчуваємо від незнайомих для нас людей. Для нашої сім’ї це дуже дорога відзнака.
На прохання кореспондента «Голосу України» донька відважного полковника повідомила, що нині її батько — у Миколаєві, де базується частина. «Щодня спілкуємося телефоном, — продовжує Даря. — Знаю, що тоді, коли я отримувала нагороду, у нього були тренувальні польоти. Він надзвичайно любить свою справу, живе нею. Саме від нього багато знаю про авіацію. Самій хотілося сісти за штурвал. Але скільки не просилася, батько не дозволив».
Про полон батька донька каже, що це для них були найтривожніші дні. «Ми знали, що його не зможе ніхто переманити на службу до росіян, — каже Дар’я. — Тому й хвилювалися, бо невідомо, що могло його чекати у відповідь на відмову».
Дар’я закінчила Житомирський інститут медсестринства. Торік стала студенткою Кримського державного медуніверситету. Після загарбання півострова російськими окупантами їй запропонували на вибір Вінницю і Київ. «Я обрала Вінницю, тому що багато чула про славні традиції місцевого університету імені Пирогова, — каже співрозмовниця. — У мене чудові враження від самого міста, воно спокійне, зелене, тут доброзичливі люди. Планую після навчання залишитися у Вінниці». До міста над Бугом Дарина переїхала разом з чоловіком та маленькою дитиною.
Вінниця.
Відзнаку доньці Юлія Мамчура Дар’ї вручив в. о. міського голови Вінниці Сергій Моргунов.
 
Фото автора.