Нинішній рік для Національного авіаційного університету особливий. Його колектив зустрічає свій 70-річний ювілей. Так сталося, що ця дата збігається у часі зі 100-річчям світової авіації. Кабінет Міністрів України прийняв розпорядження, яке передбачає святкування двох ювілеїв на базі університету. Тож визнано державне значення цих заходів.
Університету є чим пишатися і що показати гостям і з України, і з-за кордону. Роботу вищого технічного навчального закладу з підготовки фахівців для авіаційної галузі високо оцінив міністр освіти Росії Володимир Філіпов під час відвідування НАУ. «Я впевнений, — зазначив він, — що в цих стінах, де свого часу навчалися та навчали інших видатні люди авіаційної науки, робиться все для того, щоб із вищого навчального закладу виходили фахівці високої кваліфікації. Від якості їх підготовки залежить майбутнє авіації України. Це підтверджують і матеріальна база, і науковий потенціал, з якими мене ознайомив ректор університету Віталій Бабак...».
У підготовці таких фахівців зацікавлені українські авіапідприємства. В університеті відбулася презентація державного підприємства Міноборони України «Українська авіаційна транспортна компанія». Підсумком презентації стало підписання угоди, що передбачає взаємовідносини у сфері підготовки фахівців, проведенні курсів підвищення кваліфікації та перепідготовки спеціалістів, організації семінарів, бізнес-шкіл та створення спільних навчально-наукових лабораторій, виконання науково-технічних розробок. Ректор університету Віталій Бабак висловив упевненість у тому, що таке співробітництво справді відкриває нові обрії для поліпшення навиків майбутніх авіаторів шляхом проходження практики в компанії «УАТК» із подальшим їх працевлаштуванням.
Власна інформація