Кіровський місцевий суд Кіровограда не задовольнив позовні вимоги комунального підприємства «Теплоенергетик» до мешканця приміського селища Нового про стягнення з нього боргу — понад півтори тисячі гривень за теплопостачання та водовідведення.
Чоловік купив квартиру ще 1999 року. Однак через бюрократичні перешкоди довго у ній не прописувався. За цей період жодна із комунальних служб договорів з ним не укладала. А борги нараховувалися справно. Потім пішли погрози: відключити тепло, воду, світло... Врешті-решт справа дійшла до суду.
Та у процесі розгляду справи, який тривав близько десяти місяців, зокрема з’ясувалося, що необхідна вихідна температура в котельні, яка має становити 120 градусів, останнім часом не перевищувала 70. Але й це тепло до споживача не доходило, бо 13 відсотків його втрачалося під час транспортування комунікаціями. А плату за цю послугу нараховували у повному обсязі, перерахунки робили лише тим мешканцям, які складали акти про температурний режим у квартирах.
Розглянувши всі аспекти, суд зважив на невиконання комунальним підприємством «Теплоенергетик» своїх обов’язків і виніс рішення, згідно з яким відповідач замість суми нарахованого з 1999 року боргу має сплатити лише за останні два місяці, тобто з моменту укладання договору про надання послуг.
У громадян пробуджується почуття власної гідності і вони все частіше відмовляються платити за послуги, які не отримують.
І наостанок. Знаний у місті приватний адвокат Валерій Канатніков звернувся до суду з позовною заявою про відшкодування завданого йому міським головою моральної шкоди в розмірі двадцяти тисяч гривень. Як вважає позивач, через бездіяльність керівництва не було вчасно розчищено від снігу вулицю, на якій він проживає, що призвело до втрати кількох клієнтів...
Кіровоград.