Сьогодні у столичному палаці «Україна» з творчим звітом виступить Черкаський державний заслужений український народний хор.

Немає в світі українця, котрий би не знав цього колективу. Хор увібрав у себе кращі пісенні традиції народу. «Коли слухаю Черкаський хор, — пише Микола Піддубний з Хабаровського краю, —здається, я чую голос неньки, бабусі, сестри. Відчуваю запах чебрецю, материнки, любистку, на очі навертаються сльози. Зі мною поруч моя мила, моя прекрасна Україна...»
Першими керівниками колективу були Микола Кущ та Василь Хмара. Дуже багато зробили для хору Анатолій Авдієвський, Анатолій Пашкевич, Євген Кухарець. Народні пісні в обробці керівників хору, невдовзі співала вся Україна. Як і авторські пісні Анатолія Пашкевича у виконанні Ольги Павловської та Раїси Кириченко «Степом, степом», «Хата, моя біла хата», «Мамина вишня».
Сьогодні славному колективу, яким керує заслужений діяч мистецтв України Леонід Трохименко, виповнюється 45 років. Разом з хором у ювілейному концерті виступить у Києві неповторна Раїса Кириченко, диригуватиме Анатолій Пашкевич, котрий знову повернувся до Черкас і працює з хором своєї молодості, повідомляє наш власний кореспондент Лідія ТИТАРЕНКО.