У Києві 14—16 листопада 2002 року відбудеться Форум творчої молоді України.
Його учасники мають намір заснувати Всеукраїнську громадську організацію творчої молоді, що відстоюватиме інтереси молодих митців у державних органах всіх рівнів, впливатиме на формування державної молодіжної культурної політики. Головне завдання Форуму — прийняття проекту Державної програми підтримки творчої молоді. На пленарне засідання з цієї нагоди запрошено Президента України.
Робочу групу з підготовки Форуму очолює відомий режисер і культурний діяч Сергій Проскурня. В заяві оргкомітету, зокрема, сказано: «В сучасній культурі і мистецтві відбувається об’єктивний процес зміни поколінь та світоглядних ідеалів, тому дедалі важливіше місце посідають нові підходи, розвиваються нетрадиційні напрями творчого пошуку, підвищується роль творчої молоді, яка несе в суспільство нове мислення та нові прагнення.
Мистецькі молодіжні ініціативи активно стимулюють розвиток культури та мистецтва в нашій державі. Окремі молодіжні проекти навіть без державної підтримки виходять на міжнародний рівень, сприяючи утвердженню позитивного іміджу України».
На Форум прибудуть майже 700 делегатів з усіх регіонів. Відбудуться секційні засідання за галузями: образотворчого, декоративно-прикладного мистецтва, фотографії, дизайну та архітектури, театру, кіно, музики, літератури та журналістики.