Представники сучасної ділової еліти живуть, працюють і створюють нові проекти в різних куточках світу. Але зустрічаються вони в готелях, де, знову-таки, в основному працюють. Забезпечити їм умови для ефективної роботи на рівні 4—5-зіркових готелів береться клуб «Савой», який ще створюється, але вже підписав свою першу угоду з Міністерством туризму України.

Клуб «Савой» офіційно відкриється в березні наступного року в Берліні під час традиційного туристського ярмарку. Він обслуговуватиме клієнтів з високим рівнем життя — представників сучасної ділової еліти і саме для них планує будувати або оснащувати готелі «Гранд медія» в найважливіших міжнародних метрополіях та найкращих оздоровчих центрах світу. Передбачається, що група міжнародних інвесторів протягом п’яти років забезпечить найсучаснішим технологічним, інформаційним і комунікаційним обладнанням сто готелів у різних країнах світу.

Першу угоду про співробітництво «Савой» уклав у Франкфурті-на-Майні з Міністерством туризму нашої держави за сприяння відомого німецького клубу «Будапешт», австрійського Товариства Святого Вінцента, товариств з обмеженою відповідальністю «Сіменс-бізнес-сервіс» та «Альфа бауменеджмент». В Україні першим готелем, який відповідатиме вимогам клубу «Савой», стане київський готель «Дніпро», про технічне переоснащення якого й підписано угоду.

Президент клубу «Будапешт», професор, доктор Ласло Ервін сказав, що клуб рекомендував «Савою» співробітництво з Україною, як з партнером, котрий має для цього всі можливості. І міністр туризму України Валерій Цибух підкреслив, що співробітництво з клубами «Будапешт» і «Савой» обіцяє широкі перспективи в розвитку галузі, її інфраструктури, а також збільшення потоків туристів не лише з Німеччини, а й з інших країн.

Однак клуб «Савой» працює не тільки над тим, що б іще такого придумати для задоволення потреб багатих, а й над створенням проектів, спрямованих на допомогу соціально ущемленим громадянам. Цікаво, що його перший благодійний проект передбачає поліпшення життєвих умов для громадян України, які найбільш потерпіли від зміни суспільного ладу, індустріальних чи екологічних катастроф протягом останнього десятиріччя. «Савой» залучатиме до цих проектів інші благодійні організації. Значна частина коштів спрямовуватиметься для потреб системи охорони здоров’я.

Організатори клубу «Савой» розповіли, що до дня його відкриття під час традиційного міжнародного туристського ярмарку в Берліні в березні наступного року вони стануть також спонсорами виставки творів українських, російських, німецьких та австрійських художників, яка матиме назву «Погляд на Батьківщину».

Франкфурт-на-Майні.