Сьогодні розпочався Другий міжнародний фестиваль «Джаз-карнавал в Одесі-2002».

Одеса здавна славиться своїми джазовими традиціями, що беруть початок ще від часів легендарного Леоніда Утьосова. Не випадково саме в цьому місті торік у вересні й народився «Джаз-карнавал». Його душею й музичним керівником став, звичайно ж, одесит — піаніст зі світовим ім’ям Юрій Кузнецов. І генеральний продюсер фестивалю Михайло Фрейдлін — також одесит, хоча й мешкає нині в Москві. Об’єднавши зусилля, ці митці за короткий термін так зуміли «розкрутити» свою ідею, що вже другий за рахунком організований ними фестиваль джазової музики обіцяє стати мало не планетарним.
Справді ж бо, погляньте, хто приїхав! Вокалісти Деніз Перьє аж із США, Йотіс Кіуртсоглу із Греції, Валентина Пономарьова зі столиці Росії, саксофоністи Анатолій Вапіров з Болгарії, Майкл Елліс зі США та Роман Кунсман з Ізраїлю, московський ансамбль «Друге наближення», ще багато джазових знаменитостей з тієї ж Росії, з Франції, США, Англії, інших країн. Вони будуть солідно підтримані українськими талантами — ансамблем «Менсаунд», біг-бендом під управлінням Миколи Голощапова, вокалісткою Тетяною Боєвою, трубачем Валерієм Колесниковим, тим-таки неперевершеним піаністом Юрієм Кузнецовим, іще багато ким.
Одесити, гості міста матимуть, отже, приємну можливість побачити музик, приміром, на дрожках, що прямують від оперного театру до Привозу. Під мелодії джазу, звичайно. Чи на ретро-автомобілях, кавалькада яких просуватиметься в напрямку українського театру. Спостерігатимуть інші карнавальні процесії. Ту — з верблюдом у центрі, що крокує в такт музиці, ту — на кабріолеті, ще там на чомусь, аж до прогулянкового трамваю з диксилендом та масовкою. Та всі вони, безумовно, зупиняться перед пам’ятником Леонідові Утьосову на Дерібасівській — йому приймати джазовий парад.
 
Одеса.